Houtworm en Boktor Preventie

Houtworm Twente
is een initiatief van: Dierplaag Control Vriezenveen

Houtworm-twente.nl heeft verschillende houtworm / Boktor experts die wij kunnen inschakelen. 

Houtworm Larve

Eén van onze adviseurs houtpreventie komt graag, geheel vrijblijvend bij u langs voor een gratis inspectie, en kan u een offerte op maat maken.
 
Deze houtworm / boktor adviseur heeft kennis van de meeste voorkomende houtsoorten en de duurzaamheids klassen. Zij geven diverse adviezen in het voorkomen van houtaantasters. Dat kan een vochtige of natte muurplaat zijn die in combinatie met dit vocht een uitstekende bron voor houtaantasters. Een kapotte of niet goed liggende dakpan kan hiervan de oorzaak zijn.
 
Maar hout kan ook aangetast worden door insecten (Houtworm / boktor) weekdieren, kreeftachtigen, schimmels en bacteriën. Aantastingen ontstaan ook door de huidige manier van wonen, oa door het isoleren van bestaande daken, het afdichten van kieren, of de centrale verwarming. Hierdoor is een klimaat geschapen waar schimmels en kevers een ideale situatie worden geboden.
 
Regelmatige inspectie van gebouwen, waaronder ook monumenten, is geen overbodige luxe. Vooral lekkages, kieren, naden, en vooral het tegen gaan van vocht is essentieel. Zijn er toch al schimmels of houtaantasters, dan is het zaak om indien mogelijk de ventilatie te optimaliseren en eventuele vocht problemen spoedig te verhelpen. Daarna is het raadzaam om een bestrijding door onze experts te laten uitvoeren. U krijgt na de behandeling een garantiecertificaat .